10% din necesarul de consum de gaze naturale în România: eveniment de inaugurare de anvergură, marca Golin și Mullen,pentru un proiect de importanță națională

11 iulie 2022

În iunie 2022, Black Sea Oil & Gas a dat startul producţiei de gaze naturale prin Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD) din Marea Neagră. Prima exploatare de acest tip din România ultimilor 30 de ani începe să furnizeze gaze naturale într-un moment în care, pe fondul unui context geopolitic dificil la nivel regional și global, piaţa se confruntă cu o criză de resurse.

Momentul istoric a fost marcat printr-un eveniment de inaugurare care a avut loc la Staţia de Tratare a Gazelor de la Vadu, iar serviciile de BTL au purtat semnăturile Golin și Mullen România. Suprafaţa alocată evenimentului a fost transformată complet pentru a întâmpina 200 de invitaţi, de la oficiali de rang înalt ai Guvernului României, la reprezentanţi ai principalelor autorităţi locale, și ai celor mai importante companii și organizaţii din industria oil & gas, precum și din presa naţională și locală.

„Proiectul MGD de punere în producţie a zăcămintelor de gaze Ana şi Doina din largul Mării Negre a parcurs un drum lung şi anevoios de la acordarea concesiunii până la ajungerea gazelor în casele românilor. Ceea ce îl face cu adevărat special este seria de premiere înregistrate pentru România, ţară care nu a avut nicio dezvoltare în Marea Neagră în ultimii 30 de ani, şi importanţa fără precedent dobândită anul acesta pe fondul contextului geopolitic pe care îl traversăm. Un proiect de o asemenea anvergură a necesitat o inaugurare de proporţii, alături de stakeholderi importanţi. Am ales, din nou, să lucrăm cu partenerii noștri experimentaţi de la Mullen și Golin, care ne-au asigurat consultanţa necesară și au făcut minuni în BTL, prin transformarea unei zone din șantier într-un eveniment complex remarcabil. Îi felicit, pe această cale, pe toţi cei implicaţi”, a spus Ana-Maria Pericleanu, Communication & CSR Manager, Black Sea Oil & Gas.

„Nu se întâmplă în fiecare zi să dezvolţi evenimentul de inaugurare pentru un proiect cu așa importanţă naţională. De fapt, se pare că ocazia vine odată la 30 de ani și ne bucurăm că am fost parte din această activitate de mare amploare. De la creionarea schiţelor și coordonarea cu furnizorii, la zecile de ore de montaj și demontare a unor elemente și zone de mari dimensiuni, care au inclus 1.400 de mp de podea și căi de acces, un cort de 700 mp, peste 280 de mp de branding spectaculos și alte elemente de logistică, întreaga experienţă a fost complexă și unică, cu rezultate de care nu putem fi decât mândri”, a adăugat Hortensia Năstase, Vice-President Creative Services Lowe Group.

La eveniment au participat 50 de reprezentanţi media care au facilitat transmisiuni în direct pe cele mai importante posturi TV din ţară și numeroase alte materiale care au prezentat cele mai importante informaţii și declaraţii.

 

Echipa BSOG: Ana-Maria Pericleanu (Communication & CSR Manager)

Echipa Golin: Cristina Butunoi (Deputy Managing Director), Maria Bîrnaure (PR Manager), Alexandra Dumitru (Senior Media Associate)

Echipa Mullen: Elena Enciu (Account Manager), Iulia Badea (BTL Manager), Andra Panaitescu (Client Sevice Director),  Gabriel Miu (Art Director), Mădălina Buhos (Copywriter), Valentin Ionescu (Art Director), Haddad Elie (Digital Art Director), Alexandru Ranete (Graphic Designer), Mircea Solomiea (Graphic Designer)