Gestoteca pentru Siguranţa Online, o campanie dezvoltată de Golin pentru ARB (Asociaţia Română a Băncilor)

4 iulie 2023

Într-un moment de neatenţie sau oboseală, chiar și cei mai informaţi dintre consumatori pot fi ţinta atacurilor de phishing. Pentru a atrage atenţia asupra acestor momente, Asociaţia Română a Băncilor și Golin au creat o campanie atipică: „Gestoteca pentru Siguranţa Online”. O colecţie de gesturi la îndemână care îndeamnă consumatorul să fie prezent când își folosește cardul online. Gesturile au fost colectate de la utilizatori cu ajutorul influencerilor și comedianţilor de stand-up.

Cea mai simplă cale de a evita atacurile de phishing este atenţia. ARB a realizat mai multe campanii de conștientizare despre siguranţa online, astfel încât românii să nu devină  victimele atacurilor cibernetice. Asociaţia Română a Băncilor va continua programele de educaţie financiară și digitală pentru a fi un sprijin permanent pentru consumatorii care se adaptează constant la noile tehnologii,” a spus Gabriela Folcuţ, Director Executiv, Asociaţia Română a Băncilor.

Pornind de la insight-ul că cei mai mulţi dintre noi devenim victime ale phishingului din cauza neatenţiei, campania vine cu soluţii pentru a-ţi antrena vigilenţa în momentul în care utilizezi cardul online.

Suntem multi-tasking inclusiv când ne folosim cardul. Și de aceea, neatenţi. În loc de o listă suplimentară cu informaţii despre “ce să nu faci” când îţi folosești cardul, am ales să ne concentrăm pe o singură regulă: atenţia. Pe care am tratat-o cu umor, rezultând o campanie atipică pentru categorie, a spus Ioana Munteanu, Creative Director, Golin.

Campania s-a derulat în perioada 1 decembrie 2022-15 aprilie 2023.

În prima parte, influencerii participanţi în campanie au vorbit despre neatenţia și mirajul zilelor agitate, cu pregătiri de sărbători, cadouri, găsirea bradului perfect, care îi determină pe consumatori să nu mai fie conștienţi de felul în care își oferă datele pe internet. Apoi au cerut de la comunităţile lor gesturi care să ne trezească la timp.

Cele mai surprizătoare gesturi au fost ilustrate de artista Evelin Bundur, iar comediantul Cristi Popesco a întregit colecţia cu o serie de sfaturi, venite din experienţa personajului său “Hackerul”.

 

Echipa ARB: Gabriela Folcuţ (Executive Director)

Echipa Golin: Cristina Butunoi (Deputy Managing Director), Ioana Munteanu (Creative Director), Livia Iușan (Social Media Specialist), Alexandra Dumitru (Content Manager), Mădălina Cheoseaua (Digital Associate)