Golin comunică pentru Fairo, aplicatia financiară inovatoare pentru freelanceri

3 februarie 2022

Agenţia Golin a comunicat lansarea pe piaţa din România a aplicaţiei financiare mobile all-in-one Fairo, care ajută freelancerii cu simplificarea gestionării finanţelor și a sarcinilor administrative. În 2022, Golin va dezvolta pentru Fairo strategia de comunicare integrată, pregătind un mix de influencer marketing, media relations și proiecte speciale.

Aplicaţia dezvoltată de start-up-ul Creative Dock Austria, cu sprijinul Raiffeisen Bank International, a fost lansată cu ajutorul Golin pe piaţa din România, începând cu luna august 2021.

„Fairo răspunde unei nevoi tot mai prezente în lumea freelancerilor: aceea de a-ţi putea gestiona toate operaţiunile într-un singur loc, fără bătăi de cap, inclusiv cele legate de facturare, evidenţa tranzacţiilor, declaraţii fiscale sau alte operaţiuni administrative. Suntem entuziasmaţi să putem comunica un instrument util și inovator, în același timp, pentru care am pornit la drum cu un plan de comunicare pe măsură. Avem multe idei la orizont pentru 2022 și abia așteptăm să le vedem cum prind viaţă, pentru că lucrăm cu un client curajos, și creativ deopotrivă, deci mixul perfect pentru super rezultate”, a declarat Roxana Dibă, Managing Director Golin.

Campania de comunicare a debutat cu lansarea Fairo prin intermediul unui joc – un escape room în care au fost invitaţi toţi freelancerii care își doreau să evadeze dintr-o lume în care povara activităţilor administrative îi ţinea captivi și să își recâștige timpul liber. Escape room-ul a fost oglindirea perfectă a ceea ce ai putea face cu mult mai multă ușurinţă dacă ai avea Fairo alături, partenerul care te ajută cu tot ce ţine de facturare, evidenţa tranzacţiilor, calcularea impozitelor și declaraţii fiscale.

„Am ales Golin, deoarece ne-am dorit un partener profesionist, cu experienţă și viziune, care să fie pe aceeași lungime de undă cu energia și vibe-ul nostru de start-up care pune lucrurile în mișcare. Prin lansarea Fairo, ne dorim să le ușurăm munca freelancerilor și să îi ajutăm să se concentreze pe activitatea lor principală, oferindu-le o soluţie integrată pentru simplificarea administrării finanţelor firmei.  Știm că produsul nostru le va fi de mare ajutor freelancerilor din România”, a declarat Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria.

Fairo s-a lansat pe piaţa din România, punând la dispoziţie funcţii de facturare pentru freelancerii care operează ca PFA, PFI și SRL cu asociat unic. În România, peste 2.000 de clienţi se bucură de funcţia de facturare a aplicaţiei Fairo, care le permite să creeze facturi în 60 de secunde, în mai multe valute și limbi. Tehnologia de asociere factură-plată FairoSync le oferă clienţilor Fairo oportunitatea de a ști mereu care dintre facturile emise de ei sunt încasate, neîncasate sau restante. În plus, clienţii își pot urmări cu ușurinţă și în siguranţă veniturile și cheltuielile de afaceri, conectându-și conturile bancare la aplicaţie cu o conexiune read-only.

În 2022, echipa Fairo intenţionează să lanseze mai multe funcţionalităţi, inclusiv funcţii de calculare și raportare a impozitelor.

Fairo este disponibilă gratuit în App Store și Google Play Store și îi întâmpină pe noii utilizatori cu un bonus de 50 de lei pentru crearea primei facturi prin intermediul aplicaţiei.

Echipa Golin pentru Fairo este formată din Cristina Butunoi (Deputy Managing Director), Ioana Barbu Florea (Senior PR Manager), Adrian Anghel (Digital Manager), Alexandra Dumitru (Senior Media Associate), Anca Mangra (Junior Media Associate).