Ioana Munteanu este noul Director de Creație GOLIN România

26 ianuarie 2023

Golin face o mutare strategică pentru piaţa locală de PR, aducând-o în poziţia de Director de Creaţie pe Ioana Munteanu, un creativ cu vastă experienţă în comunicare și zeci de premii la cele mai importante festivaluri la nivel local și internaţional. În noul rol, Ioana coordonează departamentul de creaţie, cu scopul de a consolida produsul creativ al agenţiei și de a le oferi clienţilor Golin soluţii de comunicare integrate, bazate pe insight-uri de consumator.

Trăim într-o eră fără precedent, în care industria noastră are o provocare majoră, și-anume nevoia de gândire disruptivă. Captarea atenţiei nu a fost niciodată atât de importantă, iar soluţia creativă este, de multe ori, modalitatea de rezolvare a acestei provocări. Golin a fost prima agenţie de PR de pe piaţa locală care a operat cu Director de Creaţie in-house, iar astăzi, odată cu venirea Ioanei la conducerea creaţiei noastre, am încredere că vom duce mai departe și mai sus produsul nostru creativ, într-un mod relevant și care să genereze impact pentru clienţii noștri”, a spus Roxana Dibă, Managing Director, Golin România.  

Experienţa Ioanei în lucrul cu industrii precum farma, auto, financiar-bancar, FMCG, retail sau QSR a însemnat rezolvarea unor creative briefs din toate ariile comunicării: de la rebranding și lansări de produs la reinventarea comunicării pentru același produs, și de la dezvoltarea de platforme de comunicare socială la amplificări creative ale unor proiecte din sfera corporate. Ioana a fost desemnată de ADC România copywriter-ul anului 2018 și are în portofoliu numeroase premii la festivaluri precum Eurobest, Cannes Lions, APG Awards, Golden Drum, Effie, AdBlack Sea, Fibra sau Internetics.

„De ani buni creaţia nu mai ţine doar de un departament, iar creativitatea este în top 5 skills pe care le caută angajatorii din toate business-urile. Ca om format într-un departament de creaţie, dorinţa de a experimenta cum arată creativitatea în alte locuri a venit firesc. Și nu suntem atât de diferiţi, până la urmă: dacă rămânem curioși, neliniștiţi, empatici, avem și premisele unor idei bune care să unească pe consumatori cu brandurile. Din această perspectivă, am ajuns unde trebuie, la Golin”, spus Ioana Munteanu, Creative Director, Golin România.

Golin este agenţia care a fost desemnată de cele mai multe ori #1 în Topul Agenţiilor de PR din România, realizat de Revista Biz și Unlock Market Research. Portofoliul echipei include sute de premii obţinute în decursul anilor la festivaluri din industrie atât la nivel regional, inclusiv SABRE Awards EMEA, European Excellence Awards, Golden Hammer și IAB MiXX Awards Europe, cât și local, precum Romanian PR Awards, Effie România, Webstock, Fibra, Internetics sau CSR Awards. De asemenea, în 2017, Golin a fost prima agenţie de PR din România care a câștigat Grand Prix la Golden Hammer, iar în 2022 a fost singura agenţie din România finalistă în secţiunea Consultantul Anului pentru regiunea CEE, în cadrul SABRE Awards EMEA. La nivel global, Golin operează peste 50 de birouri, ceea ce asigură și o reţea amplă de pieţe și resurse pentru campanii cu acoperire regională sau internaţională, aliniate nevoilor companiilor din toate domeniile de activitate.