Wop, wop, wop! Golin câștigă trei premii la SABRE Awards EMEA 2022 și este finalistă în secțiunea Consultantul Anului în CEE

30 mai 2022

Food service, retailers sau ONG-uri, say no more! Golin România s-a remarcat anul acesta la SABRE Awards EMEA 2022, cel mai prestigios festival internaţional de PR care premiază excelenţa în Branding, Reputaţie și Engagement. Cu un total de 5 campanii înscrise în 5 categorii ale competiţiei, Golin a fost prezentă pe lista scurtă a finaliștilor cu un sfert din campaniile nominalizate din România. Mai mult decât atât, Golin este singura agenţie din România finalistă în secţiunea Consultantul Anului pentru regiunea CEE.

Golin câștigă astfel 3 premii importante care recunosc meritele unor campanii extrem de valoroase, atât prin concept creativ și execuţie, cât și prin impact: AltKFC, pentru KFC, la categoria Food Service, Live a NIGHTmare pentru Habitat for Humanity, la categoria The Balkans și The Financial Escape Room, realizată pentru Fairo, la categoria Best Use of Gamification/User-Generated Contests, la IN2SABRE Awards.

„Veștile de la SABRE Awards 2022 ne-au bucurat extraordinar! Cei din industria marcom știu ce se află în spatele acestor campanii, așa că, atunci când munca și eforturile sunt recunoscute, apreciate și premiate, pentru oameni este unul dintre cele mai importante momente. Felicit și aplaud echipele agenţie-client care, cu multă muncă și pasiune, au dezvoltat campaniile câștigătoare și le încurajez să keep dreaming big. În plus, cele 3 premii validează diversitatea know-how-ului nostru la nivel de portofoliu și expertiza echipei noastre”, a declarat Roxana Dibă, Managing Director, Golin.

AltKFC reprezintă o campanie marca KFC România care și-a propus în mod curajos să combată toate miturile apărute pe internet despre brand, prin realizarea primului branded mockumentary din România – o serie de 4 episoade prin care personajul principal Alin Puiu (fost intern la KFC) încearcă să creeze o alternativă de restaurant – AltKFC, locul în care clientul are întotdeauna dreptate. Un exerciţiu creativ de good practice la nivel de concept creativ, eveniment, premiere în work-ul cu influencerii și social media done right.

Casa Niţă, un bordei de 11 mp, realizat din materiale precare și vulnerabil în faţa vremii a fost amplasat în centrul Bucureștiului, timp de două săptămâni, pentru a reda în mod simbolic, experienţa DRAMAtică a celor 34% dintre români care trăiesc la limita sărăciei în România. Eveniment de lansare, influenceri & presă, actori, activări inedite sau cum să realizezi o campanie de awareness în cel mai creativ mod pentru susţinerea donaţiilor către ONG.

Fairo este o aplicaţie financiară mobilă all-in-one care ajută freelancerii cu simplificarea gestionării finanţelor și a sarcinilor administrative. Golin a făcut lansarea aplicaţiei prin intermediul unui escape room online, unde au fost invitaţi toţi freelancerii care își doreau să evadeze dintr-o lume în care excelurile și activităţile administrative îi ţineau captivi și să își recâștige timpul liber. Escape room-ul a fost un exemplu perfect a ceea ce ai putea face cu mult mai multă ușurinţă dacă ai avea Fairo alături.

Câștigătorii SABRE Awards EMEA au fost anunţaţi pe 27 mai, în cadrul galei care a avut loc la Londra.