Meniul Zilei de Mâine – o iniţiativă Sphera x KFC x Golin, premiată la European Excellence Awards 2023

14 decembrie 2023

Golin, Sphera și KFC au câștigat European Excellence Awards 2023 la categoria Launch cu Meniul Zilei de Mâine, inițiativă cu dublu rol: de a asigura hrană și educație unor copii din medii vulnerabile. 

Simbolul platformei este prima farfurie din KFC, al cărei element central este semnul întrebării, o metaforă pentru principala grijă a părinților din categoriile defavorizate „eu ce le pun pe masă mâine?”.  

Prin elementele campaniei, consumatorul ajunge la cele 77 de povești de viață ale beneficiarilor acestei platforme, suprinse de fotograful Vlad Bâscă. Timp de 10 zile, a trăit alături de aceste familii, a observat în detaliu cum se desfășoară zilele obișnuite și le-a surprins pe film. Rezultatul acestor fotografii documentare a marcat lansarea platformei, sub forma unei expoziții-concept, unde povestea imaginilor a fost completată de citate ale membrilor comunității și de obiectele lor personale. O fereastră către cum arată și se simte lumea lor.  

Meniul Zilei de Mâine reprezintă prima platformă unitară a Sphera care va fi activă pe termen nedeterminat și va îngloba sub același concept toate acțiunile de CSR ale brandurilor din portofoliul companiei. Primele acțiuni au fost dezvoltate împreună cu SOS Satele Copiilor și Zi de Bine. 

European Exelence Awards recunoaște excelența în proiecte și campanii de PR și Comunicare și a avut ceremonia de decernare a premiilor luna aceasta, la Berlin. Premiul primit recunoaște cea mai bună lansare care implică comunicarea consecventă a informațiilor despre produs, folosind canale, surse și programe care livrează mesaje eficiente și la timp către consumatori. 

 

Echipa KFC Romania/Sphera Franchise Group: Monica Eftimie (Chief Marketing Officer), Andrada Busuioc (Communications Director), Claudia Porojan (Sr. PR & CSR Manager), Florina Călin (PR Manager), Claudia Bodnar (Social Media Manager), Gina Zgubea (Senior Digital Manager). 

Echipa Golin: Ioana Munteanu (Creative Director), Ruxandra Simion (Head of Unit), Bianca Ionescu (PR Manager), Ana-Maria Stoica (BTL Manager), Andrei Bașa (BTL Manager), Diana Secu (Digital Associate), Tihamer Bokor (Jr. Media Associate).