Golin România anunță numirea Cristinei Butunoi în poziția de Executive Director

27 februarie 2024

Agenția înființează Golin Advisory Committee (GAC), o structură de consultanță axată pe inovarea produsului și dezvoltarea businessului

 

Golin România, una dintre cele mai importante agenţii de relaţii publice de pe piaţa locală, anunţă numirea Cristinei Butunoi în poziţia de Executive Director. După mai bine de 13 ani petrecuţi în echipa Golin, dintre care ultimii trei în management, Roxana Dibă își încheie mandatul executiv. Hortensia Năstase va continua să fie parte din procesul de management al agenţiei, în calitate de Vicepreședinte Creative Services Lowe Group. Totodată, agenţia înfiinţează Golin Advisory Committee (GAC), o supra-structură de consultanţă al cărei rol este acela de a oferi analiză și gândire critică în scopul dezvoltării strategiei, produsului și echipei agenţiei. Schimbările vor fi aplicate începând cu luna aprilie a acestui an.

„Noua echipă de management Golin este o reflectare a accentului pe care grupul nostru îl pune de peste 30 de ani pe promovarea talentului și susţinerea oamenilor inovatori. Cristina este un profesionist cu o experienţă vastă, un mentor pentru colegi, un consilier de încredere pentru clienţi și un partener valoros pentru grupul nostru. Îi urez succes în noul rol și am convingerea că, alături de întreaga echipă, va menține numele agenţiei în topul industriei și sinonim cu performanţa. Îi mulţumesc Roxanei pentru parcursul ei impresionant în cadrul agenţiei, o demonstraţie a celor mai puternice atuuri Golin: ambiţia inepuizabilă și puterea unei echipe unite”, declară Sever Savanciuc, CEO Lowe Group.

Specialist cu peste 20 de ani de experienţă în comunicare corporate și de brand, dar și comunicare publică și în sectorul non-profit, Cristina tocmai a încheiat cu succes un mandat de trei ani ca Deputy Managing Director Golin. De-a lungul carierei, a coordonat campanii premiate în cele mai importante festivaluri locale și internaţionale, contribuind la dezvoltarea strategică a unor branduri din domenii precum energie, banking, industrie, retail, real estate, IT, farma sau FMCG. Ca membru în Consiliul Director al IAA, Cristina reprezintă interesele clienţilor și ale agențiilor în acest forum important de industrie.

„De Golin mă leagă deja multe, de la echipa extraordinară, la parteneriatele de lungă durată pe care le avem cu cei mai mulţi dintre clienţii noștri. Privesc cu entuziasm la noul capitol care se deschide și am toată încrederea că urmează campanii care nu vor trece neobservate. Este o perioadă interesantă pentru industria noastră, cu o grămadă de trenduri care vor influenţa comunicarea în 2024: de la AI, la Deep Fake, de la alegeri în 64 de ţări, la diverse întrebări post-pandemice care își caută încă răspunsul. Poziţionarea Golin la intersecţia dintre earned-first și cultural-relevance este în continuare o busolă bună și în acest context”, declară Cristina Butunoi, Executive Director Golin.

Golin România își consolidează echipa de management prin crearea Golin Advisory Committee (GAC), o structură de consultanţă formată alături de trei dintre liderii agenţiei: Marina Constanda, Head of Unit, Ioana Munteanu, Creative Director și Ruxandra Simion, Head of Unit. Prin performanţă, inovaţie și creativitate, cei trei seniori au avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea agenţiei. În calitate de membri ai Golin Advisory Committee (GAC), vor oferi analiză și consultanţă în scopul luării unor decizii benefice pentru agenţie, pe toate palierele: inovaţie de produs, programe pentru dezvoltarea echipei, îmbunătăţire procese, reputaţie și industry leadership, impact social, dezvoltare divizii noi.

„Golin a fost întotdeauna o școală de valori, o pepinieră de talente și un creator de trenduri. Traseul Roxanei de la intern la management este o dovadă a acestei poziţionări și îi mulţumesc pentru cât de mult am învăţat unii de la alţii în acești ani. Principalul nostru diferenţiator a fost mereu soliditatea echipei, venită din valoarea și diversitatea oamenilor. Suntem norocoși să lucrăm cu Cristina, să fim inspiraţi de pasiunea și forţa ei și sunt convinsă că va continua să fie un campion al valorilor și spiritului Golin. Iar prin înfiinţarea Golin Advisory Committee (GAC), ne asigurăm că vom continua să oferim cea mai bună platformă de dezvoltare pentru colegii noștri și cea mai bună consultanţă de specialitate pentru clienţii noștri”, declară Hortensia Năstase, Vice-President Creative Services Lowe Group.

Golin România, care anul acesta împlinește 18 ani de la înfiinţare, și-a consolidat poziţia de lider în industria locală de comunicare, fiind desemnată de 6 ori  #1 în Topul Agențiilor de PR din România, realizat de Revista Biz și Unlock Market Research. Portofoliul echipei include sute de premii obţinute în decursul anilor la festivaluri din industrie atât la nivel regional (EMEA SABRE Awards, European Excellence Awards, Golden Hammer sau IAB MiXX Awards Europe), cât și local (Romanian PR Awards, Effie România, Webstock, Fibra, Internetics, CSR Awards). În 2017, Golin a fost prima agenţie de PR din România care a câștigat Grand Prix la Golden Hammer, iar în 2022 a fost singura agenţie din România finalistă în secţiunea Consultantul Anului pentru regiunea CEE, în cadrul EMEA SABRE Awards. La nivel global, reţeaua Golin operează peste 50 de birouri, acoperind o amprentă globală de pieţe și resurse pentru campanii cu acoperire regională sau internaţională, aliniate nevoilor companiilor din toate domeniile de activitate.