Image for KOMİLİ Sunay Akın ile Bilginin Işığında: Ayvalık

KOMİLİ Sunay Akın ile Bilginin Işığında: Ayvalık

Komili’nin her yıl düzenlediği Geleneksel Komili Zeytin Hasadının 24.’sünün “Kültür Rotası” konsepti ile tasarlanması fikrine en uygun ismin Şair ve Yazar Sunay Akın olduğuna karar verildi. Bunun için kültür rotası konsepti ile zeytin ve zeytinyağı çevresindeki kültüre dikkat çekilirken, pandemi sebebiyle kısıtlı sayıda kişinin katılabildiği hasatta dijital sosyal medya filmi yayını, hasat sonrasında yayınlanan belgesel ile daha çok kişiye ulaşıldı. Hasatta konuklar; Sunay Akın’ın anlatımı ile zeytinyağı kültürünü deneyimlerken, Sunay Akın ile Bilginin Işığında: Ayvalık belgeseli ile hasat ruhunun daha büyük kitlelere ulaşması sağlandı.

Sunay Akın ile Bilginin Işığında: Ayvalık belgeseli için Fişekhane’de bir ön gösterim gerçekleştirilirken, Yazar Şef Ömür Akkor’un Zennup 1844’te özel hazırladığı gala akşam yemeği ile davetliler İstanbul’da hasat ruhunu taşıyan bir gece geçirdi. Konuklar hem hasatta hem de belgesel özel davetinde yaşadıkları deneyimleri sosyal medya paylaşımlarıyla duyurarak, projenin daha fazla kişiye ulaşması noktasında organik destek sağlamış oldular.

24. Komili Zeytin Hasadı ve Sunay Akın ile Bilginin Işığında: Ayvalık belgeseli ön gösterimi sonrasında iki ayrı basın bülteni servis edildi. Özel röportajlar ile de projenin görünürlüğü artırıldı. Ender Merter ile Reklamarkası, DHA, Cumhuriyet Pazar eki, Magma ve Platin gibi yayınların yanı sıra Şelale Kadak YouTube kanalı için gerçekleştirilen özel röportajlar ile hem hasat hem de Sunay Akın ile Bilginin Işığında: Ayvalık belgeseli lansman etkinliği ile daha fazla kişiye ulaşıldı. Hayata geçirilen tüm iletişim çalışmaları kapsamında 359 ayrı paylaşım ve gönderi ile sosyal medyada 26.212.219 kişiye, medya çalışmaları ile de 2.775.711 kişiye ulaşılmıştır.